Povečanje ustnic


povecanje ustnic

CENIK

POVEČANJE USTNIC, OBLIKOVANJE USTNIC, OSVEŽITEV USTNIC, KOREKCIJA USTNIC

OBLIKUJEMO NAJLEPŠE USTNICE V REGIJI.

Lepe ustnice pristajajo vsaki ženski in so simbol ženstvenosti.  Ustnice so zelo senzibilne in so poleg oči področje obraza, kjer se pogledi drugih pogosto ustavijo.

S kakšnimi težavami se na področju ustnic pogosto srečujemo?

 • tanke oz pretanke ustnice
 • prazne ustnice ali ustnice z nezadostnim volumnom
 • ustnice brez definicije
 • gubice okoli ust
 • staranje ustnic
 • asimetrija ustnic
 • povešeni ustni kotički
 • stanje po prejšnjih posegih za polnjene ustnic, kjer je potrebna korekcija

Povečanje ustnic v Estetiki SMedicina? Da, to je prava izbira.

Povečanje ustnic oz korekcijo ustnic v Estetiki SMedicina opravljamo z injiciranjem dermalnih polnil (filerjev) s hialuronom. Vsa dermalna polnila, katera pri nas uporabljamo se po posegu povečanja ustnic s časom razgradijo, saj so sestavljena iz hialuronske kisline, katera je sicer naravna sestavina našega telesa. Polnila s hialuronsko kislino lahko zelo polepšajo videz ustnic. Povečanje ustnic načeloma pomeni dodajanje volumna, vendar tudi spreminjanje oblike in strukture.  Dermalna polnila na bazi hialuronske kisline so varna, načeloma tudi ne povzročajo alergičnih reakcij. Vse posege povečanja ustnic opravimo ambulantno. Pred pričetkom povečanja ustnic oz pred pričetkom injiciranja, ustnice namažemo z lokalnim anestetikom. Po injiciranju dermalnega polnila je prisotna lahko blaga oteklina ustnic. Ustnice po posegu povečanja ustnic dobijo končno obliko čez 7-14dni.

Za povečanje ustnic oz korekcijo ustnic injiciramo uporabljamo takšno tehniko, da je rezultat povečanja ustnic čim bolj naraven ( #smlips ). Injiciranje se lahko izvede z iglo ali s kanilo, odvisno od situacije. Med samim posegom stranka sodeluje in sicer približno na polovici postopka skupaj pregledamo trenutni rezultat in se skupaj odločamo kako naprej. Povečanje ustnic je precizen postopek in največja napaka je, če se znotraj enega posega vbrizga prevelika količina dermalnega polnila naenkrat. za povečanje ustnic se velikokrat poslužujemo postopnega polnjena, ob prvem obisku od 0.,5-1,0ml, ob drugem obisku lahko še postopoma dodajamo dodatno količino dermalnega polnila. Naša največja referenca so zadovoljne stranke, del naših rezultatov si lahko ogledate na našem Instragram profilu LINK

Od česa je odvisen rezultat povečanja ustnic?

V Estetiki SMedicina pri povečanju ustnic vedno težimo k naravnemu rezultatu. Rezultat je odvisen od naravne zasnove vaših ustnic in  tehnike injiciranja dermalnega polnila, kot smo že prej omenila, pri nas uporabljamo lastno tehniko ( #smlips ). Vsi zdravniki ne uporabljamo iste tehnike, zato so končni rezultati pri isti osebi lahko zelo različni oz odvisne od zdravika, ki polnilo injicira. Preden se odločite za izvajalca, preverite njegov lastni rezultat.

V katerih primerih stranko odklonimo?

V Estetiki SMedicina ne injiciramo dermalnih polnil za povečanje ustnic naslednjim osebam:

 • če so v preteklosti imele injicirano trajno sintetično polnilo (biopolimer, silikon, itd, ..) Uporaba teh preparatov je prepovedana,  lahko privede do resnih komplikacij.
 • če so v preteklosti imele injicirano dermalno polnilo s hialuronsko kislino in je končni rezultat slab oz če so še ostanki dermalnega polnila na nepravem mestu (npr v tkivu nad zgodnjo ustnico). Takšnim strankam svetujemo, da se najprej točno pozanimajo katero vrsto dermalnega polnila so imele injicirano, nato jim svetujemo, da ostanke polnila raztopijo in pričnemo injiciranje, ko se bo prejšnje polnilo popolnoma raztopilo (ali spontano razgradilo – zahteva čas)
 • z aktivno okužbo (npr. Herpes na ustnicah) - prenaročimo na drug termin
 • morebitne druge kontraindikacije glede na zdravstveni vprašalnik

Koliko traja rezultat povečanja ustnic?

Učinek povečanja ustnic običajno traja približno 6-12 mesecev z individualnimi razlikami, učinek postopno izzveni in postopek je potrebno ponoviti. Ustnice so zelo močno prekrvljene, pri določenih osebah s pospešenim metabolizmom in kadilcih se hialuronska kislina v ustnicah toliko hitreje razgradi.

Povečanje ustnic pri ustnicah z izraženimi spremembami staranja   

Ustnice se s staranjem spremenijo na različne načine. Zgornja ustnica se podaljša in spusti navzdol, kar poveča razdaljo med usti in nosom. Definicija ustnic se izgubi, ustni kotički se povesijo. Koža okoli ust postane manj elastična in vertikalne gube okoli ust postanejo vse bolj izrazite. Korekcija takšnih ustnic je izziv, možnosti korekcije z dermalnimi polnili so velikokrat omejene, zato je potrebno kombinirati druge metode (pilingi, laserji, kirurški posegi).

O posegu: traja 15-30 min, filer se injicira s tanko iglico ali kanilo, po posegu je možna manjša modrica ali oteklina, vbrizgavanje malo boli, pred injiciranjem apliciramo lokalni anestetik (mazilo)

Rezultati: rezultati so vidni takoj, rezultat traja 6-12 mesecev z individualnimi razlikami  in nato postopno izzveni

Po posegu: možne manjše otekline, sicer se takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom

Povečanje ustnic - zakaj ravno v Estetiki SMedicina:

 • pred vsako aplikacijo natančno analiziramo cel obraz (Full face approach) s posebnim povdarkom na ustnice, nato vašo situacijo primerjamo z idealnimi proporcijami in vam svetujemo korekcije prilagojene vašemu obrazu in vašim željam 
 • pred injiciranjem na obrazu zarišemo anatomske linije, kar za vas predstavlja dodatno varnost v izogib vaskularnim komplikacijam in neželjenemu izgledu
 • uporabljamo znanje in tehnike injiciranja pridobljene pri najboljših svetovnih strokovnjakih na področju estetske medicine, pri injiciranju uporabljamo igle ali kanile, odvisno od situacije in željenega rezultata.
 • uporabljamo materiale najvišje kakovosti

narocanje estetika smedicina

TELEFON: 040 524 810

 

Primeri povečanja ustnic PREJ-POTEM, klikni na sliko:

povečanje ustnic