Prekomerno potenje


prekomerno potenje

B. toksin uporabljamo tudi za preprečevanje prekomernega potenja v področju pazduhe, dlani in podplatov. Ta metoda je za odpravljanje težav hiperhidroze oziroma za odpravljenje prekomernega potenja pri večini pacientov ućinkovita. Toksin le začasno blokira transmiterje živčnih signalov, ki delujejo na stimulacijo žlez znojnic. Znojenje je regulirano s pomočjo vegetativnega avtonomnega živčevja – tistega, na katerega zavestno nimamo vpliva. Toksin le začasno odpravi prekomerno potenje, torej to ni zdravilo za trajno odpravljanje hiperhidroze. Po nekaj mesecih se pričakuje postopno povrnitev potenja in takrat se lahko ponovno opravi aplikacija toksina. Pri večini zadostuje ponovitev aplikacije dvakrat na leto.

Komu svetujemo to metodo: primeren je za vse, ki se želijo zmanjšati potenje. Na dan posega se je priporočljivo prej pobriti ali pristriči dlačice.

O posegu: traja 10-15 min, odvisno od obsega, injiciranje je s tanko iglico, vbrizgavanje je skoraj brez bolečin

Rezultati: so vidni po nekaj dneh. V področju, kje se je apliciral toksin, se potenje zmanjša. Rezultati postopno izzvenijo čez 3-9 mesecev. V večini primerov svetujemo ponovitev 2x na leto.

Po posegu: takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom, svetujemo pokončni položaj 4 ure po aplikaciji. Neposredno po aplikaciji ni priporočljivo uporabljati kozmetičnih sredstev v področju aplikacije.

CENIK

narocanje estetika smedicina

 TELEFON: 040 524 810