O nas


Fokus našega Medicinskega centra SMedicina je na dveh specialističnih področjih, estetika in kardiologija, torej zdravje in lepota, od znotraj in zunaj ter anti-aging v širšem smislu - kako upočasniti staranje, se dolgo počutiti vitalne, polni energije in ohranjati lep videz. Zavezani smo k nenehnem izobraževanju, za svoje delo smo certificirani, spremljamo vse novosti ter uporabljamo vse to znanje za izboljšanje naših storitev, vašega zdravja in dobrega počutja. Znamo prisluhniti. Za vsakega posameznika pa se trudimo poiskati optimalno rešitev.

Naš tim sestavljajo:

  • Dr. Silvia Samarin, dr.med., specialist interne medicine, specialist kardiologije in vaskularne medicine, doktorica znanosti in zdravnik estetske medicine, ustanoviteljica in vodja

Dr. Silvia Samarin

 

KO MAJHNE STVARI NAREDIJO VELIKO SPREMEMBO.
Kaj človeka žene, da se odloči za spremembo? Iskanje samozavesti, sreče, priljubljenosti, lepote, eksperimentiranje, … ? Karkoli nas premakne, je neka pot naprej. Za srečo včasih ni potrebno veliko, enako velja za lepoto in zdravje na splošno. Naj vam naša strokovnost, prijaznost in naš smisel za estetiko polepšajo vaše življenje.  


Dr. SILVIA SAMARIN, dr. med.
»Sem dr. Silvia Samarin, zdravnica s srcem in občutkom za estetiko. Mnogi mi zaupajo svoje srce, saj je moja osnovna specialnost vendarle kardiologija in verjetno se sedaj sprašujete kako sem znašla na področju estetike. Naj začnem z razlago, da neinvazivni posegi obraza z dermalnimi polnili in glajenje guc s toksinom so dokaj nove strokovne kompetence, katere niso zajete v rednih programih zdravniških specializacij, znanja iz tega področja se pridobivajo z dodatnimi strokovnimi izobraževanji. Kot zdravnica, željna novih znanj, sem se velikokrat udeleževala strokovnih kongresov drugih strok, spoznavala novosti in interdisciplinarna znanja, katere sem potem implementira v svoje redno delo. Tako sem leta 2012 obiskala kongres American Academy of Dermatlogy v San Diegu v ZDA, kjer me je področje estetske medicine navdihnilo s svojim razcvetom in napredkom do te mere, da vse od takrat vzporedno s kardiologijo sledim in se izobražujem iz področja neivazivnih estetskih posegov in anti-aging medicine. Sledila so številna izobraževanja iz estetske medicine v tujini in v Sloveniji. Naj omenim, da imata estetika in kardiologija tudi sicer stičiščne točke, npr. mehanizem obraznih gub in ateroskleroze je podoben, saj so pri nastanku obeh so v ozadju spremembe v kolagenu in oksidativni stres, pri obeh želimo upočasniti staranje in ohraniti zdravje in vitalnost dolgo v starost. V času moje pretekle dolgoletne zaposlitve v  UKC v Ljubljani sem asistirala pri srčno-žilnih operacijah in invazivnih kardioloških posegih, kar je dobra podlaga za ročne spretnosti injiciranja in pravega občutka za tkivo. Poznam tudi anamtomijo žil, kar je pomembno za pacientovo varnost pri injiciranju dermalnih polnih in doseganje pričakovanih rezultatov pri posegu. Prisrčno vabljeni v mojo zasebno ambulanto, katero uspešno vodim že leta 2007.«

Dr. Silvia Samarin je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu leta 1996. Med leti 1997-1999 je delala na Internem oddelku SB Novo mesto in SB Brežice. Med leti 1999-2007  je bila zaposlena na Univerzitetni kliničnem centru v Ljubljani, na Kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja in Kliničnem oddelku za kardiologijo, kjer je zaključila specializacijo sprva iz Interne medicine in kasneje iz še iz Kardiologije in vaskularne medicine. Leta 2005 je doktorirala z zagovorom doktorske naloge »Variabilnost elektrokardiograma po presaditvi srca«. Od leta 2007 vodi svojo zasebno ambulanto.

Dr. Silvia Samarin je opravila številna izobraževanja v tujini in sicer na: Uni-Klinik Mainz, Uni-Klinik Muenchen, Nemčija, Imperial College London, UK; Herzzentrum Universitätsklinik Dresden, Nemčija, Hammersmith Hospital London, UK; Salzburg Cornell Cardiology, Austria; Echocardiography Lab, AKH -Vienna University Hospital, Avstria; Amsterdam Medical Center, Nizozemska in številni drugi.


Redno se udeležuje domačih in tujih strokovnih kongresov in izobraževanj. Je tudi avtorica številnih strokovnih člankov.

Dodatna izobraževanja iz področja estetike si lahko ogledate tukaj LINK.
Dodatna izobraževanja iz področja kardiologije si lahko ogledate tukaj LINK.

Povezave:
LinkedIn: www.linkedin.com/in/silviasamarin
Researchgate: www.researchgate.net/profile/Silvia_Samarin